• Inicio
  • Blog
  • LECTURES PER L'ESTIU: Proposicions honestes per llegir una mica de tot

LECTURES PER L'ESTIU: Proposicions honestes per llegir una mica de tot


Mònica Lapeyra Pertussini

LECTURES PER L'ESTIU: Proposicions honestes per llegir una mica de tot

Anar llegint i anar aprenent... creixent... gaudint... somniant... aterrant de nou.

Aquest estiu, algunes recomanacions diverses i també entranyables per a mi (i per molts més). Els títols que van a continuació són escrits i publicats per persones que conec i aprecio. Tinc la sort d'estar envoltada d'inquiets i inquietes, d'intel·ligents i ànimes actives que comparteixen els seus coneixements i experiències amb els altres a través de l'escriptura.

 

 

Aquí els tens:

  • Rosanna Mirapeix Sastre. En Joan té cuques a la sang. Miret Editorial. La Rosanna és psicooncòloga, a més d'apassionada i vital. Aquest llibre és una orientació en forma de conte pels pares que passen pel tràngol de tenir un fill petit amb càncer: com explicar-ho als germans, que sovint no entenen res i pateixen molt; com fer-ho tenint-los presents i sense carregar-los de culpes. Una delícia de llibre.
  • Lluís Serra Llansana. El Eneagrama de las pasiones. Ed La Teca.  M'aprofito de l'entrevista que li van fer al Lluís a Onda Cero, a la que se li pregunta pel llibre en particular i per la seva persona i extens currículum. Us passo el link per a què vosaltres mateixos escolteu les seves paraules sobre el seu llibre: Entrevista a Lluís Serra Onda Cero
  • Angel Luís Sánchez Martín. La buena ruptura. Vaig conèixer a l'Àngel en un curs on apreníem, precisament, Eneagrama. L'Àngel és un home sorprenent, intel·ligent, actiu, divertit i serè alhora. Si el voleu conèixer i escoltar com parla del llibre, clickeu aquí:  Entrevista Revista UAKIX.
  • Xavier Guix. De ilusiones también se malvive. Ed. S.A: Ediciones B. El Xavier Guix no necessita massa presentació. Darrera d'una extensa i intensa carrera com a psicòleg, escriptor i formador, publica aquest llibre que aprofundeix en el tema de les creences i en les mentides que aquestes aporten a la nostra vida. Una entrevista al Xavier: Entrevista Xavier Guix i Francesc Torralba
  • Paola Rigiroli. El salto. Ed, Kokoro. Segons paraules de la mateixa Paola:  El Salt és un àlbum il·lustrat, amb un estil senzill i un missatge important per a nens i adults: per ser un mateix cal coratge i un bon salt. La Ballenita protagonista del conte, més que ser "diferent" és "autèntica". Per afirmar-se com a tal, passa per totes les fases del procés emocional que comporta un canvi: adonar-se, tenir por, enfrontar-se a això, reconèixer el seu somni i sobretot atrevir-se i descobrir un món nou.

I si apareix en tu un pensament que diu quelcom similar a que creus que he triat aquests llibres perquè són d'amics meus i no per la qualitat... tu t'ho perds ;-).