• Inici
 • Serveis
 • Intervencions Terapèutiques

Mònica Lapeyra i Pertussini

Directora de iocus

Mònica Lapeyra i Pertussini

Sóc Psicòloga i Emprenedora. I gaudeixo enllaçant la meva vessant de psicoterapeuta amb la creació de projectes, per donar resposta a les necessitats personals, socials, vinculants... que vaig trobant des de l'observació i l'experiència. Sóc molt curiosa!

I de vegades em pregunto... com he arribat fins aquí?

Vaig treballar durant 22 anys a una entitat bancària, La Caixa. Després, vaig decidir fer el salt per dedicar-me a treballar amb les persones i les organitzacions, que és el que realment m’enriqueix i identifico com la meva vocació.

Des del 2005 imparteixo formació a empreses i organitzacions. Amb una metodologia que combina la efectivitat i la practicitat, vull dir que treballem molt durant les formacions per a sortir amb les habilitats ja apreses. Sempre que puc i les circumstàncies ho permeten, incorporo un enfocament lúdic i faig èmfasi en l'autoconeixement, punt de partida per a seguir aprenent. I amb un catàleg ampli, que s'ha anat construint en funció de les demandes de les persones i organitzacions que han volgut treballar amb mi i m'han ajudat a crèixer professionalment. 

I acompanyo a les persones que així ho desitgen en el seu viatge de desenvolupament personal i professional, des de l'acceptació plena i la recerca del sentit i els recursos que cadascú pot necessitar.

Al 2013 va començar el meu camí com a organitzadora de Caravanes al Desert, una de les coses més precioses que faig a la meva vida.

Al 2018, al costat de la meva sòcia Sílvia Ruiz, vaig iniciar el projecte IOCUS GENT GRAN, pioner en la manera de tractar a les persones de més edat amb metodologies novedoses, amables i sostenibles en el temps, per a millorar la seva autonomia personal i emocional.

Al 2021 inicio el projecte HAPPY DETOX, per generar espais d'aprenentatge, gaudi i acompanyament a les persones interessades en millorar la seva relació amb l'alimentació, el propi cos i la pròpia imatge, la diversió i l'autoestima.

De les meves intervencions a les organitzacions puc explicar-vos que treballo integrant els continguts intel·lectuals amb l’experiència grupal i relacional-emocional, navegant dels jocs i dinàmiques a les tècniques i aprenentatges que faciliten el progrés professional.

pilotesColors50x50

La informació s'oblida;
l'experiència s'integra i perdura.

Amb accent i interès en el desenvolupament i autoconeixement de les persones: si no em conec, com puc aprofitar els meus recursos? Com puc saber què necessito per millorar? Com puc traçar un Pla d'Acció?

Sobre l'acompanyament individual i atenció personalitzada, treballo des de la PNL, el Coaching, el Mindfulness, la Psicologia Positiva, la Psicologia Humanista. Barrejo tot allò que he anat aprenent per a buscar la fòrmula més adequada a cada persona, perquè tots –equips i individus- som únics i irrepetibles.

 

M'interessa:

Sempre m'ha agradat estudiar, saber, conèixer. M'he embrancat en diferents projectes acadèmics i extra-acadèmics quan la curiositat m'ha orientat. Els més significatius:

 • Llicenciatura en Psicologia clínica (UB).
 • Certificat Internacional en Coaching amb PNL (Adaptic-John Grinder).
 • Practitioner en PNL (Institut Anthemon), Màster en PNL (Institut Integratiu) i Trainer en PNL (Institut Gestalt).
 •       Didacta en PNL (Asociación Española de PNL)
 • Màster en Ludoformació (Espailúdic).
 • Psicologia Integrativa SAT –Eneagrama- (Instituto Hermes).
 • Graduat en Mindfulness (Adaptic).
 • Ciències Econòmiques i Empresarials (UB, sense finalitzar)
 • Tècniques de gestió de l'estrés i autoconeixement.
 • Dinàmiques de grup, jocs i dinàmiques del riure.
 • Monitora de Qigong (Txikung).
 • Estudis en Medecina Tradicional Xinesa, Naturopatia i Flors de Bach.
 •        Cursos de ceràmica i escultura

També he dedicat moltes hores de la meva vida al voluntariat en diferents projectes i països. Amb un grup d'amics vam crear una petita ONGD, MOSAIC. I de l'excedència de La Caixa a Mèxic va sorgir l'impuls necessari per canviar de professió. Grans satisfaccions i aprenentatges...

Viatjar i caminar, les meves fonts d'inspiració... 

COL·LABORACIÓ I TREBALL EN XARXA:

I des d'aquí, coordinació i treball en equip amb altres formadors, consultors, coachs, ludoformadors, actors i actrius, risoterapeutes i altres especialistes, per trobar la millor solució i posada en marxa de la vostra acció formativa.

 • T'interessa alguna de les meves propostes? Escriu-nos i en parlem!